Flexibilitet och tradition i fräsch tappning

(Ladda hem pressmeddelandet som pdf-fil)      
(Ladda hem samtliga högupplösta bilder)

Stoppmöbeltillverkaren Kallin & Franzén, är i det närmaste unik med att ha ställt ut på varje möbelmässa ända sedan 1956! Utmärkande för företagets sortiment är att det domineras av flexibla, byggbara sektionsmöbler, ofta med avtagbar klädsel. I år ställer man åter ut som ett helt fristående företag och lanserar i samband med detta en helt ny sittmöbelserie i två varianter – BRIDGE och BUGG.

Genom att den nya möbelserien innehåller allt från fåtölj, 2-sits- och 3-sitssoffa till en flexibel sektionsmöbel, byggbar i det oändliga, är BRIDGE och BUGG definitivt en fullvärdig medlem i företagets sortiment. Samtidigt som möbeln ger ett modernt och fräscht intryck skapar den associationer till 60-talet, speciellt när den förses med den designade, lutande gaveln (Bugg). Om denna inte är vad du är ute efter, finns givetvis även ett mer konventionellt, plant armstöd (Bridge).

BRIDGE och BUGG har försetts med relativt smala gavlar och slanka ben, vilka tillsammans med den tydliga designen ger möbeln ett lätt och luftigt intryck. Dessutom har möbeln både vändbara plymåer och avtagbar klädsel. BRIDGE och BUGG tar utan tvekan plats som en framtidsmöbel i Kallin & Franzéns flexibla och breda sortiment.

Som glada accenter har DOT – en formstark serie pallar formgivna av Jonas Osslund och Mårten Cyrén – i några år spelat en viktig och tacksam roll i företagets sortiment. Ett speciellt ryggstöd, format som den forntida lämningen ”Treudden”, har hittills gett den runda pallen en mycket speciell karaktär. Nu placerar företaget dubbla sådana trearmade ryggstöd på en rektangulär pall och erbjuder därmed en rejäl sittlösning för hela sex personer. DOT – en stark personlighet som lämpligen placeras mitt på golvet – intressant och självklart blickfång i de flesta offentliga miljöer.

POKER SILENCE är en snygg serie möbler, som utöver sitt självklara syfte även skall medverka till att hålla ned ljudvolymen i krävande miljöer. Tidigare har man kunnat beställa POKER SILENCE, som har extra höga ryggstöd, som 3-sitssoffa. Nu lanseras även en 2-sitssoffa och en fåtölj – två starka kandidater som skapar trygg avskildhet och förbättrad ljudmiljö.

Frågor/kontakt:
Marita Kallin: 070–798 19 57, 0515-511 93, Mikael Karlsson: 073–625 92 76
Peder Kallin: 0706 – 89 82 10
För information om produkter, se www.kallinfranzen.se
Adress: Kallin & Franzén, Börstigsvägen 21, 520 26 TRÄDET


BUGG med lutande gavel och BRIDGE med plant armstöd.
(Klicka på länkarna ovan för högupplösta bilder)


DOT 3-sitspall, bild 1 och bild 2.
(Klicka på länkarna ovan för högupplösta bilder)


POKER SILENCE 2-sitssoffa samt POKER SILENCE 3-sits-, 2-sitssoffa och fåtölj.
(Klicka på länkarna ovan för högupplösta bilder)

EDGE GRANDE kombination: 1st EDGE GRANDE H-soffa samt 2 st EDGE soffor.