Måste vi alltid slänga och köpa nytt?

Ladda hem pressmeddelandet som pdf-fil.
Ladda hem samtliga högupplösta bilder

Känner du igen tanken? Såväl privat som i arbetet har nog de flesta stött på dilemmat vid renoveringar och uppfräschningar. När ett rum, lokal eller hel byggnad skall renoveras så går man igenom allt från golv och väggar till inredning och möblemang.

 
Kanske är det så att offentliga miljöer slits så pass mycket att man ofta inte har något val – de gamla möblerna måste hamna på tippen. Men förvånande ofta kan stoppmöblerna faktiskt skänkas ytterligare en livscykel genom en enkel omklädning och uppfräschning. 
 
Kallin & Franzén har varit verksam i ”omklädningsbranschen” i alla tider, men aldrig marknadsfört detta speciellt. I takt med att omvärlden förändras där miljöfrågor och resursutnyttjande blir allt viktigare, har även affärsområdet ”återbruk” blivit allt viktigare att framhålla och göra känt.

 
Kallin & Franzén åtar sig att klä om såväl större som mindre partier. Man kan ombesörja att möblerna hämtas hos kund. Väl framme i möbelfabriken demonteras möblemanget så att det gamla tyget kan tas av. Därefter ses stoppningen över och kompletteras om det behövs. Synliga trädetaljer kan antingen putsas och omlackeras eller behålla sin naturliga patina. Till sist tapetseras möblemanget i det tyg du valt.
  

Tanken är kittlande. Varför inte hänga på och bryta slit-och-slängtrenden och istället ta vara på gamla klenoder? Inte bara för miljöns skull utan kanske främst för att du bevarar värdet i gamla, bra möbler och kan njuta av dem i ytterligare många år.
  
Är du osäker på om dina gamla möbler är i tillräckligt bra skick, kan du alltid börja med att skicka över en provstol. Kallin & Franzén ger dig en professionell bedömning, ni diskuterar dina funderingar kring vilket jobb möblemanget skall göra, vilken miljö det skall placeras i och vilken färgsättning du önskar. Överraskande ofta leder detta faktiskt till att du får tillbaka provstolen vackert omklädd, i stort sett i skick som ny, men med en välgörande och uppskattad patina.
 
Frågor/kontakt:
Peder Kallin: 0706 – 89 82 10, 0515-511 93
Marita Kallin: 070–798 19 57
Mikael Karlsson: 073–625 92 76
 
För ytterligare information om återbruk och vårt sortiment, se www.kallinfranzen.se.
Adress: Kallin & Franzén, Börstigsvägen 21, 520 26 TRÄDET

   (Högupplöst bild)
1. Inledningsvis demonteras möblemanget, det gamla tyget tas av och stoppningen ses över.

    (Högupplöst bild)
2. De gamla möblerna får nytt liv genom att kläs om med det tyg du som kund själv har valt. 

     (Högupplöst bild)
3. Eventuellt fräschas synliga trädetaljer upp innan de slutligen monteras ihop med de omklädda sittelementen.

    (Högupplöst bild)
4. En uppsättning omklädda stolar redo att levereras till kund för att tjänstgöra ytterligare många år. 

    (Högupplöst bild)
5. Den färdiga stolen blir som ny!